25.04.2024

Як приготувати форшмак з дунайського оселедця

Нам знадобиться: 1 велика дунайка вагою 500 грамів, 1 кисле яблуко (наприклад, сорт «Ренет Симиренка»), ½ позавчорашньої білої булки, 100 мілілітрів молока, 100 грамів вершкового масла, 1 маленька цибулина, 1 лимон, сіль та чорний перець за смаком.

Дунайку краще брати свіжопосолену, а дрібнити її, звісно попередньо очистити від нутрощів та кісток, виключно ножем. До рибки додати натерті на мікротерці цибулю та яблуко (без шкірки), попередньо розмочену в молоці, віджату та теж подрібнену ножем булку, вершкове масло та сік лимона. Потім солити та перчити усе, а після – блендером збити фарш до пишності.

Їсти форшмак радимо намазуючи на чорний хліб. Обов'язково попередньо випивши чарку української горілки та промовивши «Слава Україні».

Ізмаїльська влада стимулює поширення язика ворога в Ізмаїлі і нічого не робить для впровадження державної мови

Не хотілося влазити в суперечки щодо історії Ізмаїла, але з'ясувалося що влада міста в цій сфері займає антидержавну позицію, прославляє...